Vlier­bloe­sem-fizz

Zodra het cocktailuur heeft geslagen, duik jij de keuken in om dit alcoholvrije drankje te maken. Lékker!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje zonder alcohol Zodra het cocktailuur heeft geslagen, duik jij de keuken in om dit alcoholvrije drankje te maken. Lékker! 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel een flinke laag ijs over de whiskyglazen. Pers de limoenen uit.
  2. Verdeel het limoensap, de vlierbloesemsiroop en appelsap over de glazen en roer goed door. Vul de glazen aan met het koolzuurhoudende water (bijv. San Pellegrino) en garneer met een schijfje citroen. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • koolhydraten 21 g
  • natrium 45 mg
Tags
Ook te zien in

Vlierbloesem-fizz

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlier­bloe­sem-fizz

1
1
  • 4 porties ijs
  • 2 limoenen

Verdeel een flinke laag ijs over de whiskyglazen. Pers de limoenen uit.

2
2
  • 100 ml vlierbloesemsiroop
  • 100 ml troebel appelsap

Verdeel het limoensap, de vlierbloesemsiroop en appelsap over de glazen en roer goed door.

3
3
  • 500 ml koolzuurhoudend water
  • ½ citroen

Vul de glazen aan met het koolzuurhoudende water (bijv. San Pellegrino) en garneer met een schijfje citroen. Serveer direct.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.