Whis­ky met ap­pel­sap en vlier­bloe­sem­si­roop

Er is altijd wel een feestelijke gelegenheid te bedenken voor deze fruitige cocktail.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Er is altijd wel een feestelijke gelegenheid te bedenken voor deze fruitige cocktail. 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de ongeschilde appel in flinterdunne plakjes. Doe een flinke laag ijsblokjes in elk glas en verdeel de whisky en vlierbloesemsiroop erover. Verdeel het appelsap over de glazen, roer door en verdeel de plakjes appel over de glazen.

combinatietip:

Je kunt de whisky ook gebruiken bij de gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Whisky met appelsap en vlierbloesemsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Whis­ky met ap­pel­sap en vlier­bloe­sem­si­roop

1
1
  • ½ friszoete appel

Snijd de ongeschilde appel in flinterdunne plakjes.

2
2
  • 20 ijsblokjes
  • 150 ml single malt whisky
  • 4 el vlierbloesemsiroop

Doe een flinke laag ijsblokjes in elk glas en verdeel de whisky en vlierbloesemsiroop erover.

3
3
  • 400 ml troebel appelsap

Verdeel het appelsap over de glazen, roer door en verdeel de plakjes appel over de glazen.

combinatietip:

Je kunt de whisky ook gebruiken bij de gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.