Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

Vis en fruit: geen combinatie die je vaak ziet, maar wél ongelooflijk lekker, zeker in dit gerecht!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vis en fruit: geen combinatie die je vaak ziet, maar wél ongelooflijk lekker, zeker in dit gerecht! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1 cm en leg op een schaal. Snijd de munt in reepjes en voeg toe aan de meloen. Snijd de kalamataolijven in stukjes en voeg toe. Meng de hojiblanca-olijfolie door de meloen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 4 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Serveer de tonijn met de meloen.

combinatietip:

Lekker met guacamolesalade. Kijk elders op deze website voor een recept.

Tip:

Olie gemaakt van de Spaanse hojiblanca-olijf is grassig en fris van smaak en combineert perfect bij vis.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Witte-tonijnsteak met watermeloen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-to­nijn­steak met wa­ter­me­loen

1
1
  • 250 g watermeloenen
  • 10 g verse munt

Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1 cm en leg op een schaal. Snijd de munt in reepjes en voeg toe aan de meloen.

2
2
  • 50 g kalamata olijven
  • 2 el premium extra vierde olijfolie hojiblanca

Snijd de kalamataolijven in stukjes en voeg toe. Meng de hojiblanca-olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 witte-tonijnsteaks
  • 1 el olie

Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 4 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege.

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo

02:52 min.

4
4

Serveer de tonijn met de meloen.

combinatietip:

Lekker met guacamolesalade. Kijk elders op deze website voor een recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.