Wa­ter­me­loen met wit­te kaas

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de meloenparten in 4 gelijke puntjes en leg ze op een grote schaal.
  2. Snijd het basilicum in reepjes en houd wat achter voor garnering. Breek de kaas in stukjes en meng met de olijven en het basilicum. Verdeel over de meloen en besprenkel met de olie. Garneer met de achtergehouden basilicum en bestrooi met (versgemalen) peper.

Tip:

Watermeloen kunt u, verpakt in vershoudfolie, circa 2 dagen in de koelkast bewaren.

Tip:

Variatie 1: Meloensalade met munt. Gebruik voor een nog kleurrijker en sneller tussendoortje verse munt en kant-en-klare meloensalade (bak 300 g).

Tip:

Variatie 2: Cantaloupemeloen met geitenkaas. Gebruik een cantaloupemeloen en besprenkel met wat honing en 150 g verkruimelde geitenkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.