Stic­ky bar­be­cue­been­ham

Garen duurt even, maar dan heb je ook wat: een heerlijk mals stuk vlees (mét barbecuesmaakje) waar je met z'n allen van kunt eten.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Garen duurt even, maar dan heb je ook wat: een heerlijk mals stuk vlees (mét barbecuesmaakje) waar je met z'n allen van kunt eten. 6 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • bakkwast

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Zorg dat er een deel zonder kooltjes is (indirecte hitte).
  2. Meng de olie, stroop, mosterdpoeder en mosterd tot glazuur.
  3. Bestrijk de beenham met de helft van het mosterdglazuur en leg de ham in het bijgeleverde aluminium bakje. Zet het bakje op het barbecuerooster boven het deel waar geen kooltjes liggen. Sluit de deksel van de barbecue en laat de ham in ca. 1 uur garen. Keer elke 10 min. Bestrijk na 40 min. met de rest van het glazuur.
  4. Neem de beenham van de barbecue en snijd aan tafel in plakken.

bereidingstip:

Je kunt het vlees ook, op dezelfde manier, in een voorverwarmde oven op 180 °C bereiden. Laat het vlees dan wel eerst op kamertemperatuur komen.

combinatietip:

Lekker met een guacamolesalade. Kijk voor een recept elders op deze website.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 820 mg
Tags
Ook te zien in

Sticky barbecuebeenham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky bar­be­cue­been­ham

1
1

Steek de barbecue aan. Zorg dat er een deel zonder kooltjes is (indirecte hitte).

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • ½ el arachideolie
  • 1 el keukenstroop
  • ½ el mosterdpoeder
  • 1 el grove mosterd

Meng de olie, stroop, mosterdpoeder en mosterd tot glazuur.

3
3
  • 1 culinaire beenham

Bestrijk de beenham met de helft van het mosterdglazuur en leg de ham in het bijgeleverde aluminium bakje.

4
4

Zet het bakje op het barbecuerooster boven het deel waar geen kooltjes liggen. Sluit de deksel van de barbecue en laat de ham in ca. 1 uur garen.

5
5

Keer elke 10 min. Bestrijk na 40 min. met de rest van het glazuur.

6
6

Neem de beenham van de barbecue en snijd aan tafel in plakken.

bereidingstip:

Je kunt het vlees ook, op dezelfde manier, in een voorverwarmde oven op 180 °C bereiden. Laat het vlees dan wel eerst op kamertemperatuur komen.

combinatietip:

Lekker met een guacamolesalade. Kijk voor een recept elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.