Kerst­ham met dil­le

Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 710 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch. 4 personen
3 159

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee. Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.
  3. Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 80 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 2.989 mg
Tags
Ook te zien in

Kerstham met dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­ham met dil­le

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 700 g beenham
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 el honing

Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee.

3
3
  • 30 g boter

Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.

4
4
  • 2 el grove mosterd
  • 10 g dille

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee.

5
5

Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.