Rijst­sa­la­de met ome­letreep­jes en ba­si­li­cumolie

Ga je voor een dagje zonder vlees en wil je niet te veel spenderen? Maak deze verrukkelijke budgetsalade.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Ga je voor een dagje zonder vlees en wil je niet te veel spenderen? Maak deze verrukkelijke budgetsalade. 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de salade-ui in ringetjes van 1 cm breed.
  3. Verhit 1 olie in een pan met anti aanbak laag en bak de salade-ui en tuinbonen 5 min. op middel-hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de paprika toe.
  4. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  5. Laat ondertussen de mais uitlekken. Doe de rest van de olie met het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Meng de rijst, alle groenten en 2/3 van de basilicumolie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de salade. Garneer met de rest van de basilicumolie. Serveer lauwwarm of koud.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Rijstsalade met omeletreepjes en basilicumolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met ome­letreep­jes en ba­si­li­cumolie

1
1
  • 275 g notenrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 rode paprika

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 1 bosje salade-ui

Snijd de salade-ui in ringetjes van 1 cm breed.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 200 g fijne tuinbonen

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de salade-ui en tuinbonen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de paprika toe.

5
5
  • 4 scharreleieren
  • 1 el olijfolie

Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door.

6
6

Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

7
7
  • 340 g mais
  • 5 el olijfolie
  • 15 g basilicum

Laat ondertussen de mais uitlekken. Doe de olie met het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Meng de rijst, alle groenten en 2/3 van de basilicumolie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de salade. Garneer met de rest van de basilicumolie. Serveer lauwwarm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.