Rijst­sa­la­de met mais en kaas

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de laatste minuut de paprikareepjes toe. Spoel de groente in een vergiet onder de kraan met koud water af. Laat de rijst in een wijde kom afkoelen, schep regelmatig om.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de ui goudbruin. Voeg de laatste minuut de Italiaanse kruiden toe. Voeg de ui met het bakvet, de tuinerwten, de paprika, de maiskorrels en de kaas bij de afgekoelde rijst en schep om.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Rijstsalade met mais en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met mais en kaas

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 300 g tuinerwten
  • 2 rode paprika's
  • 250 g jong belegen kaas

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes.

2
2

Spoel de groente in een vergiet onder de kraan met koud water af. Laat de rijst in een wijde kom afkoelen, schep regelmatig om.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 el Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een wok en bak de ui goudbruin. Voeg de laatste minuut de Italiaanse kruiden toe.

4
4
  • 300 g crispy mais

Voeg de ui met het bakvet, de tuinerwten, de paprika, de maiskorrels en de kaas bij de afgekoelde rijst en schep om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.