Rijk­ge­vul­de pan­za­nel­la met ge­rook­te ma­kreel

Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit typisch Italiaanse gerecht krijgt extra smaak door het rokerige van de vis. 4 personen
4 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breek de ciabatta in stukken van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe 2 el olie in een kom. Maak 1 teen knoflook schoon en pers boven de olie. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Besprenkel de ciabatta met de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
  2. Pel ondertussen de ui en snijd in dunne ringen. Was de tomaten en snijd in partjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Doe alle gesneden groenten in een schaal.
  3. Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Laat de kapperappeltjes, olijven en kikkererwten uitlekken. Spoel de kikkererwten af. Doe alles bij de groenten in de schaal.
  4. Schenk de rest van de olijfolie in een kommetje en voeg het vocht van de paprika’s toe. Pers de andere teen knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.

bereidingstip:

Wil je de smaak van rauwe rode ui wat minder scherp? Schenk over de uiringen wat kokend water en laat 10 min. staan.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.630 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Rijkgevulde panzanella met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de pan­za­nel­la met ge­rook­te ma­kreel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ciabatta

Breek de ciabatta in stukken van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Doe de olie in een kom. Maak de knoflook schoon en pers boven de olie. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.

4
4

Besprenkel de ciabatta met de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

5
5
  • 2 rode uien
  • 5 trostomaten

Pel ondertussen de ui en snijd in dunne ringen. Was de tomaten en snijd in partjes.

6
6
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.

7
7
  • 295 g gegrilde paprika's

Doe alle gesneden groenten in een schaal. Laat de paprika uitlekken, maar vang 2 el vocht op. Snijd de paprika in stukken van 3 cm.

8
8
  • 210 g kapperappeltjes
  • 240 g zwarte olijven
  • 350 g kikkererwten

Laat de kapperappeltjes, olijven en kikkererwten uitlekken. Spoel de kikkererwten af. Doe alles bij de groenten in de schaal.

9
9
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook

Schenk de olijfolie in een kommetje en voeg het vocht van de paprika’s toe. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 260 g gerookte makreel

Doe het brood bij de groenten en besprenkel met de dressing. Schep om en verdeel over de borden. Verdeel de makreel in stukken erover.

bereidingstip:

Wil je de smaak van rauwe rode ui wat minder scherp? Schenk over de uiringen wat kokend water en laat 10 min. staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.