Snel­le pan­za­nel­la met ge­rook­te kip

De Italianen zetten deze broodsalade vaak op tafel. Een goed idee, óók als je weinig tijd hebt!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De Italianen zetten deze broodsalade vaak op tafel. Een goed idee, óók als je weinig tijd hebt! 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Scheur het brood in stukjes. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes. Halveer de verse paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm en de ui in flinterdunne halve ringen. Halveer de tomaten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op.
  2. Meng het brood, de groenten, kappertjes inclusief de 2 el vocht, pizzasauce, pijnboompitten en 2/3 van de basilicum in een grote schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de rest van de basilicum.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 120 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.330 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Snelle panzanella met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pan­za­nel­la met ge­rook­te kip

1
1
  • 1 rogge
  • 295 g gegrilde paprika

Scheur het brood in stukjes. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snijd in stukjes.

2
2
  • 1 zak paprikamix
  • 1 rode ui

Halveer de verse paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g kappertjes
  • 15 g basilicum

Halveer de tomaten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.

4
4
  • 400 g pizzasauce
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Meng het brood, de groenten, kappertjes inclusief de 2 el vocht, pizzasauce, pijnboompitten en 2/3 van het basilicum in een grote schaal.

5
5
  • 150 g gerookte kipfilet

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.