Krui­di­ge In­di­a­se cur­ry met zacht ge­gaar­de kip­haas­jes

Een smaakexplosie met frisse, pittige, zoete én zoute accenten.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Een smaakexplosie met frisse, pittige, zoete én zoute accenten. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaad­ lijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, ui, gember, rode peper en curry madras 3 min. op middelhoog vuur.
  4. Was ondertussen de tomaten en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten, voeg deze samen met de linzen en het hete water toe aan de hapjespan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
  5. Halveer ondertussen de kiphaasjes en bestrooi met peper en zout. Snijd de bloemkool­ en broccoliroosjes in gelijke kleinere roosjes. Voeg de kip, koolroosjes, kokos­melk, peper en eventueel zout toe aan de curry en laat in 10 min. garen met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  6. Snijd ondertussen de salade-­ui in ringen en het tomatenvruchtvlees in kleine blokjes. Meng de tomaten­blokjes door de curry. Schep de curry in diepe borden en bestrooi met de salade-­ui. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Sol y Nieve Rueda verdejo-viura.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Kruidige Indiase curry met zacht gegaarde kiphaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge In­di­a­se cur­ry met zacht ge­gaar­de kip­haas­jes

1
1
  • 200 g basmatirijst

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 4 cm verse gember

Maak ondertussen de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Schil en snijd de gember fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaad­ lijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 1½ tl curry madras

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, ui, gember, rode peper en curry madras 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 4 tomaten
  • 200 g rode splitlinzen
  • 500 ml heet water

Was ondertussen de tomaten en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten, voeg deze samen met de linzen en het hete water toe aan de hapjespan en breng op hoog vuur aan de kook.

6
6

Laat 10 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

7
7
  • 380 g kiphaasjes
  • 350 g bloemkool- en broccoliroosjes

Halveer ondertussen de kiphaasjes en bestrooi met peper en zout. Snijd de bloemkool­ en broccoliroosjes in gelijke kleinere roosjes.

8
8
  • 500 ml kokosmelk

Voeg de kip, koolroosjes, kokos­melk, peper en eventueel zout toe aan de curry en laat in 10 min. garen met de deksel op de pan. Roer af en toe.

9
9
  • 1 bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-­ui in ringen en het tomatenvruchtvlees in kleine blokjes. Meng de tomaten­blokjes door de curry.

10
10

Schep de curry in diepe borden en bestrooi met de salade-­ui. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Sol y Nieve Rueda verdejo-viura.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.