Cour­get­ti met ve­ga­bal­le­tjes & to­maat

De naam zegt het al: deze courgettepasta is een heerlijke (koolhydraatarme!) vervanger van spaghetti.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De naam zegt het al: deze courgettepasta is een heerlijke (koolhydraatarme!) vervanger van spaghetti. 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon. Schaaf de courgettes in de lengte in plakken en snijd deze in dunne reepjes (zoals spaghetti). Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp, de ricotta, noten, het basilicum en peper in een hoge beker. Pureer tot pesto. Breng op smaak met citroensap.
  2. Verhit olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de courgette toe en bak nog 1 min. Voeg de pesto toe en verwarm nog 2 min. Snijd ondertussen de tomaten in de lengte in reepjes. Verhit de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en bak de groenteballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Verdeel de courgetti, tomaat en balletjes over de diepe borden. Garneer met het basilicum en de noten.

Tip:

Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare courgetti (schaal 200 g, koelvers) in plaats van verse courgette.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 945 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Courgetti met vegaballetjes & tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­ti met ve­ga­bal­le­tjes & to­maat

1
1
  • 4 courgette
  • 1 citroen

Schaaf de courgettes in de lengte in plakken en snijd deze in dunne reepjes (zoals spaghetti). Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 200 g ricotta
  • 50 g gezouten notenmix Pistache
  • 15 g basilicum

Doe het citroenrasp, de ricotta, noten, het basilicum en peper in een hoge beker. Pureer tot pesto. Breng op smaak met citroensap.

3
3
  • 300 g gesneden uien

Verhit 4 el olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de courgette toe en bak nog 1 min.

4
4
  • 295 g semi-zongedroogde tomaten

Voeg de pesto toe en verwarm nog 2 min. Snijd ondertussen de tomaten in de lengte in reepjes.

5
5
  • 420 g vega groenteballetjes

Verhit 2 el olie uit het potje tomaten in een koekenpan en bak de groenteballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

6
6
  • 15 g basilicum
  • 50 g gezouten notenmix Pistache

Verdeel de courgetti, tomaat en balletjes over de diepe borden. Garneer met het basilicum en de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.