Mi­ni-ki­prol­la­de met zon­ge­droog­de to­maat

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 169

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • huishoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak 4 grote dubbele lagen folie en leg op elke laag een kipfilet. Vouw de folie dubbel over de kipfilet. Sla met een zwaar voorwerp (bijv. een zware pan) de kipfilets plat. Vouw de bovenste laag folie weer terug en bestrijk elke kipfilet met een dun laagje crèma van zongedroogde tomaten. Bestrooi ze met (versgemalen) peper en leg op elke kipfilet 4 à 5 blaadjes basilicum. Rol de kipfilets zo strak mogelijk op en haal de laag plasticfolie er onder uit. Steek ze vast met een cocktailprikker. Bewaar de kipfilets gekoeld tot gebruik, max. 24 uur.
  2. Laat de kipfilets weer op kamertemperatuur komen. Verhit de olie en bak hierin de kipfilets rondom aan. Voeg de reepjes gedroogde tomaat toe. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en gaar de kipfilets in ongeveer 15 minuten. Snijd de rollade in plakken en verdeel deze over een warm bord. Lekker met spruitjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.