Tui­n­erw­ten­soep met ko­kos

Een heerlijke soep voor iedereen met veel trek, maar weinig tijd.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een heerlijke soep voor iedereen met veel trek, maar weinig tijd. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur. Hak de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontablet en het kokende water toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 min. koken.
  2. Neem de pan van het vuur. Pers de citroen uit. Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is. Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de kruiden.

variatietip:

In plaats van bosui kun je ook gewone uien gebruiken, deze moet je alleen een paar minuten langer fruiten.

kookstaptip:

In plaats van 1 kg diepvriestuinerwten kun je ook 2 pakken diepvriestuinerwten van 450 g gebruiken.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Tuinerwtensoep met kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tui­n­erw­ten­soep met ko­kos

1
1
  • 750 ml water

Breng het water aan de kook. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur.

2
2
  • 1 bosje bosui
  • 1 tl kokosolie

Snijd de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 1 kg tuinerwten
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ groentebouillontablet

Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontablet en het kokende water toe.

4
4

Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 min. koken.

5
5
  • 1 citroen

Neem de pan van het vuur. Pers de citroen uit.

6
6
  • 15 g basilicum
  • 15 g koriander

Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie

Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de kruiden.

variatietip:

In plaats van bosui kun je ook gewone uien gebruiken, deze moet je alleen een paar minuten langer fruiten.

kookstaptip:

In plaats van 1 kg diepvriestuinerwten kun je ook 2 pakken diepvriestuinerwten van 450 g gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.