Knap­pe­ri­ge sla­wraps met Ko­re­aan­se krui­den

Deze sharing is caring-maaltijd eet je gezellig samen, net als de Koreanen doen.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
koreaans hoofdgerecht Deze sharing is caring-maaltijd eet je gezellig samen, net als de Koreanen doen. 4 personen
4 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Neem als het water kookt de pan van het vuur en breek de mihoen erboven. Laat 4 min. wellen. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat staan tot gebruik.
  2. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met 2 el olie, de azijn en 1 el suiker door de geraspte peen.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng ondertussen de sambal met de ketchup. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta, de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.
  5. Haal de blaadjes los van de babyromainesla. Serveer met de mihoen, wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: AH Biologische Riesling.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Knapperige slawraps met Koreaanse kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge sla­wraps met Ko­re­aan­se krui­den

1
1
  • 150 g mihoen

Breng een ruime pan water aan de kook. Neem als het water kookt de pan van het vuur en breek de mihoen erboven. Laat 4 min. wellen.

2
2
  • 400 g winterpeen

Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat staan tot gebruik. Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof.

3
3
  • ½ bos salade-ui
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 el azijn
  • 1 el suiker
  • 2 tenen knoflook

Snijd de salade-ui in dunne, schuine ringetjes en meng samen met de olie, azijn en suiker door de geraspte peen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

4
4
  • 3 cm verse gember
  • 1 el (arachide)olie
  • ½ el suiker

Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de knoflook, gember en de rest van de suiker 1 min.

5
5
  • 300 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en roerbak in 4 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 2 el sambal badjak
  • 2 el ketchup

Meng ondertussen de sambal met de ketchup.

7
7
  • 1 el (arachide)olie
  • 200 g Chinese kool
  • 125 g taugé

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 1 el sambalpasta, de Chinese kool en taugé al omscheppend 2 min.

8
8
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal de blaadjes los van de babyromainesla.

9
9

Serveer met de mihoen, wortelsalade, het gehakt, de gebakken groenten en de rest van de sambalpasta in aparte bakjes, zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.