Spa­ghet­ti von­go­le

Dit snelle, klassieke pastagerecht met schelpdieren kan elke dag van de week, maar kun je ook je gasten prima voorzetten.

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit snelle, klassieke pastagerecht met schelpdieren kan elke dag van de week, maar kun je ook je gasten prima voorzetten. 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
  3. Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.

Tip:

Lekker met ciabatta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti vongole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti von­go­le

1
  • 1 kg vongole
  • 2 tenen knoflook
  • 5 g platte peterselie
  • 1 sjalot

Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot.

2
  • 250 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
  • 5 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min.

4
  • 200 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur.

5
  • 75 ml droge witte wijn

Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.

6

Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.