Fram­bo­zen­taart met aman­del­ca­ke, groe­ne-thee­gana­che en ma­ca­rons

Drie keer hoera voor deze laagjestaart met botercrème in drie verschillende kleuren. Dit is dé ultieme showstopper voor jouw feestje.

  • gebak
  • 12 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 2 uur bereiden
    • 2 u. 15 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Drie keer hoera voor deze laagjestaart met botercrème in drie verschillende kleuren. Dit is dé ultieme showstopper voor jouw feestje. 12 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 3 springvorm (Ø 16 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvormen in. Bekleed de bodems met bakpapier en vet ook het bakpapier in. Klop voor de cake 225 g boter en basterdsuiker in een mengkom met een mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop het merg met een mixer door het beslag. Zeef het bakmeel en amandelmeel boven de kom en spatel zo luchtig mogelijk door het beslag. Spatel de melk erdoor.
  3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en strijk glad. Bak de cakes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Ze zijn gaar als je er zachtjes op drukt en de cakes terugveren. Laat de cakes 15 min. in de vormen afkoelen op een rooster. Haal ze uit de vormen en laat ze in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Roer de mascarpone in een kom los met een garde en roer de chocolade en het groene-theepoeder erdoor. Laat deze groene-theeganache staan tot gebruik.
  5. Klop 250 g boter met een mixer in 10 min. tot een lichte en luchtige botercrème. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe. Klop nog 5 min. of tot de suiker helemaal is opgelost en de crème wit is. Laat staan tot gebruik.
  6. Snijd de cakes aan de bovenkant mooi vlak. Leg 1 cake op een bord en bestrijk de bovenkant met de helft van de groene-theeganache. Laat 1 cm rondom vrij. Verdeel de frambozen netjes in cirkels naast elkaar over de ganache.
  7. Leg de tweede cake op de frambozen en verdeel de rest van de ganache en de frambozen over de bovenkant. Dek af met de laatste cake. Bestrijk de taart rondom met een dunne laag botercrème en zet 10 min. in de koelkast.
  8. Verdeel de rest van de botercrème over 3 schaaltjes. Maak met de kleurstof 1 deel lichtroze, 1 deel iets donkerder en het derde deel nog donkerder roze. Zorg hierbij voor contrast. Bestrijk de onderrand van de taart rondom met de donkerste botercrème, het midden met de lichtere, en de bovenrand en bovenkant met de lichtste botercrème. Strijk de crème met een paletmes zo glad mogelijk, werk horizontaal (niet van onder naar boven). Garneer de taart met de macarons.

bereidingstip:

Ga jij voor 100% homemade? Maak dan ook de macarons zelf. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 31 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Bakspecial 2016

Frambozentaart met amandelcake, groene-theeganache en macarons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­taart met aman­del­ca­ke, groe­ne-thee­gana­che en ma­ca­rons

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 10 g boter + extra om in te vetten

Vet de springvormen in. Bekleed de bodems met bakpapier en vet ook het bakpapier in.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 225 g boter + extra om in te vetten
  • 225 g witte basterdsuiker

Klop voor de cake de boter en basterdsuiker in een mengkom met een mixer in 5 min. licht en luchtig.

4
4
  • 5 eieren

Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

5
5
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop het merg met een mixer door het beslag.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

6
6
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g amandelmeel
  • 1 el volle melk

Zeef het bakmeel en amandelmeel boven de kom en spatel zo luchtig mogelijk door het beslag. Spatel de melk erdoor.

7
7

Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en strijk glad. Bak de cakes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

8
8

Ze zijn gaar als je er zachtjes op drukt en de cakes terugveren. Laat de cakes 15 min. in de vormen afkoelen op een rooster.

9
9
  • 100 g witte chocolade

Haal ze uit de vormen en laat ze in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

10
10
  • 250 g mascarpone
  • 1 tl matchapoeder

Roer de mascarpone in een kom los met een garde en roer de chocolade en het groene-theepoeder erdoor. Laat deze groene-theeganache staan tot gebruik.

11
11
  • 250 g boter + extra om in te vetten

Klop de boter met een mixer in 10 min. tot een lichte en luchtige botercrème.

12
12
  • 250 g poedersuiker

Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe. Klop nog 5 min. of tot de suiker helemaal is opgelost en de crème wit is. Laat staan tot gebruik.

13
13

Snijd de cakes aan de bovenkant mooi vlak. Leg 1 cake op een bord en bestrijk de bovenkant met de helft van de groene-theeganache. Laat 1 cm rondom vrij.

14
14
  • 125 g frambozen

Verdeel de frambozen netjes in cirkels naast elkaar over de ganache.

15
15
  • 125 g frambozen

Leg de tweede cake op de frambozen en verdeel de rest van de ganache en de frambozen over de bovenkant. Dek af met de laatste cake.

16
16

Bestrijk de taart rondom met een dunne laag botercrème en zet 10 min. in de koelkast. Verdeel de rest van de botercrème over 3 schaaltjes.

17
17
  • 2 tl rode kleurstof

Maak met de kleurstof 1 deel lichtroze, 1 deel iets donkerder en het derde deel nog donkerder roze. Zorg hierbij voor contrast.

18
18

Bestrijk de onderrand van de taart rondom met de donkerste botercrème, het midden met de lichtere, en de bovenrand en bovenkant met de lichtste botercrème.

19
19
  • 6 macarons

Strijk de crème met een paletmes zo glad mogelijk, werk horizontaal (niet van onder naar boven). Garneer de taart met de macarons.

bereidingstip:

Ga jij voor 100% homemade? Maak dan ook de macarons zelf. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.