Je­roen Vel­kamps es­pres­so mar­ti­ni

Een heerlijke after diner cocktail: het koffiegevoel, maar mét alcohol.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Een heerlijke after diner cocktail: het koffiegevoel, maar mét alcohol. 1 personen
0

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • jam- of weckpotje met deksel
  • martiniglas
  • bolzeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de suiker met het water in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk het suikerwater met de koffie, jenever, Kahlúa en per persoon 5 ijsblokjes in het potje of in een cocktailshaker. Sluit en schud 20 sec. Draai met het laatste ijsblokje rondjes in het martiniglas, zodat dit koud wordt. Schenk de espresso martini door een bolzeef, dus zonder de ijsblokjes, in het glas.

bereidingstip:

Maak je dit drankje voor meerdere personen? Gebruik dan een grotere af te sluiten pot of een cocktailshaker.

serveertip:

Garneer de cocktail eventueel met enkele koffiebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • koolhydraten 16 g
  • natrium 10 mg
Tags
Ook te zien in

Jeroen Velkamps espresso martini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Je­roen Vel­kamps es­pres­so mar­ti­ni

1
1
  • 1 el suiker
  • 1 el water

Doe de suiker met het water in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost.

2
2
  • 25 ml sterke koffie of espresso
  • 25 ml jenever
  • 15 ml Kahlúa koffielikeur
  • 5 ijsblokjes

Doe het suikerwater met de koffie, jenever, Kahlúa en de ijsblokjes in het potje. Sluit en schud 20 sec.

3
3
  • 1 ijsblokjes

Draai met het ijsblokje rondjes in het martiniglas, zodat het glas koud wordt.

4
4

Schenk de espresso martini door een bolzeef, dus zonder de ijsblokjes, in het glas.

bereidingstip:

Maak je dit drankje voor meerdere personen? Gebruik dan een grotere af te sluiten pot of een cocktailshaker.

serveertip:

Garneer de cocktail eventueel met enkele koffiebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.