Egg whi­te ome­let met fo­rel

Door de dooier weg te laten, wordt je omelet lekker luchtig én een stuk slanker. De forel zorgt voor een portie goede vetten.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Door de dooier weg te laten, wordt je omelet lekker luchtig én een stuk slanker. De forel zorgt voor een portie goede vetten. 4 personen
3 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Roer de eiwitten los met het water. Verhit 2 kleine koekenpannen met in elk 1 el olie en bak op middelhoog vuur in 4 min. 2 omeletten van de eiwitten. Leg na 2 min. de deksel op de pan.
  2. Roer ondertussen de kwark los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de forel in stukjes. Rooster het brood en snijd de omeletten doormidden. Verdeel de kwark, omelet, forel en waterkers over de sneetjes brood. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

In plaats van waterkers kun je voor dit gerecht ook veldsla of rucola gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Egg white omelet met forel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Egg whi­te ome­let met fo­rel

1
1
  • 50 g waterkers
  • 8 eiwitten
  • 2 el water

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Roer de eiwitten los met het water.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit 2 kleine koekenpannen met in elk 1 el olie en bak op middelhoog vuur in 4 min. 2 omeletten van de eiwitten. Leg na 2 min. een deksel op de pannen.

3
3
  • 4 el magere kwark
  • 2 el mierikswortel
  • 250 g gerookte forelfilet

Roer ondertussen de kwark los met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de forel in stukjes.

4
4
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Rooster het brood en snijd de omeletten doormidden. Verdeel de kwark, omelet, forel en waterkers over de sneetjes brood. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

In plaats van waterkers kun je voor dit gerecht ook veldsla of rucola gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.