Ma­kreels­and­wich

De fris-pittige smaak van mierikswortel past perfect bij vette vis. Heerlijk op deze sandwich dus!

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt De fris-pittige smaak van mierikswortel past perfect bij vette vis. Heerlijk op deze sandwich dus! 8 stuks
3 70

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen. Verwijder het vel en de graten van de makreel. Meng de makreel, mierikswortel, crème fraîche, nootmuskaat en het citroensap in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde mousse. Breng de makreelmousse op smaak met peper en zout en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
  2. Besmeer 4 sneetjes brood met de makreelmousse. Verdeel de rucola en ui erover en bedek met de andere sneetjes. Snijd schuin door. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de sandwiches ‘s ochtends al maken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Makreelsandwich

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­kreels­and­wich

1
  • ½ rode ui
  • 175 gerookte makreel

Snijd de ui in dunne ringen. Verwijder het vel en de graten van de makreel.

2
  • 2 tl mierikswortel
  • 63 g crème fraîche
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 el citroensap

Meng de makreel, mierikswortel, crème fraîche, nootmuskaat en het citroensap met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde mousse.

3

Breng de makreelmousse op smaak met peper en zout en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.

4
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 20 g rucola

Besmeer 4 sneetjes brood met de makreelmousse. Verdeel de rucola en ui erover en bedek met de andere sneetjes. Snijd schuin door. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de sandwiches ‘s ochtends al maken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.