En­glish break­fast

Ooit bedacht als stevig ontbijt voor Engelse mijnwerkers. Nu gewoon om van te genieten; of je nou zwaar werk doet of niet.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels ontbijt Ooit bedacht als stevig ontbijt voor Engelse mijnwerkers. Nu gewoon om van te genieten; of je nou zwaar werk doet of niet. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 20 min. op middelhoog vuur rondom gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de ahornsiroop toe, schep om en neem het spek uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Halveer ondertussen de tomaten overlangs. Bak met de snijkant naar beneden 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet van het ontbijtspek.
  3. Verwarm ondertussen de bonen in een kleine pan op laag vuur en rooster het brood.
  4. Neem de braadworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  5. Snijd het brood schuin doormidden. Snijd elke braadworst schuin in 4 gelijke delen. Verdeel de braadworst, eieren, bonen, tomaat, het ontbijtspek en brood over de borden en serveer.

serveertip:

Garneer met wat fijngesneden platte peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.455 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

English breakfast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­glish break­fast

1
  • 2 el olijfolie
  • 2 scharrelbraadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 20 min. op middelhoog vuur rondom gaar. Keer regelmatig.

2
  • 8 plakjes ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en krokant.

3
  • 1 el ahornsiroop

Voeg de ahornsiroop toe, schep om en neem het spek uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
  • 6 tastytom-trostomaten

Halveer ondertussen de tomaten overlangs. Bak met de snijkant naar beneden 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet van het ontbijtspek.

5
  • 415 g witte bonen in tomatensaus
  • 8 sneetjes witbrood

Verwarm ondertussen de bonen in een kleine pan op laag vuur en rooster het brood.

6
  • 4 eieren

Neem de braadworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet. Bestrooi met peper en eventueel zout.

7

Snijd het brood schuin doormidden. Snijd elke braadworst schuin in 4 gelijke delen.

8

Verdeel de braadworst, eieren, bonen, tomaat, het ontbijtspek en brood over de borden en serveer. Lekker!

serveertip:

Garneer met wat fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.