Bra­zi­li­aan­se vis­stoof

In Brazilië staat-ie regelmatig op tafel, bij ons is deze stoof een echte traktatie voor visliefhebbers!

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht In Brazilië staat-ie regelmatig op tafel, bij ons is deze stoof een echte traktatie voor visliefhebbers! 4 personen
4 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Laat de roodbaars ontdooien en snijd in 8 stukken. Boen ondertussen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in kwarten. Pers 2 limoenen uit. Snijd de knoflook fijn. Meng de vis met de helft van de knoflook en het limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. marineren. Snipper ondertussen de uien.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de tomaten in parten. Snijd de stelen van de koriander heel fijn en snijd de blaadjes grof.
  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomaat, rode peper en korianderstelen toe en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op middelhoog vuur of tot de saus wat dikker wordt. Voeg de kokosmelk en bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de roodbaars en garnalen in de saus en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het limoenrasp toe aan de visstoof en garneer met de korianderblaadjes. Serveer met de rijst en limoenparten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde maiskolven en zwarte bonen.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.475 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid

Braziliaanse visstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­zi­li­aan­se vis­stoof

1
1
  • 450 g reuzengarnalen ongepeld
  • 450 g roodbaarsfilet

Laat de garnalen ontdooien. Laat de roodbaars ontdooien en snijd in 8 stukken.

2
2
  • 3 limoenen
  • 3 tenen knoflook

Boen ondertussen 1 limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in kwarten. Pers 2 limoenen uit. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Meng de vis met de helft van de knoflook en het limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. marineren.

4
4
  • 2 uien

Snipper ondertussen de uien.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 2 rode paprika's
  • 3 tomaten

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de tomaten in parten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • 15 g koriander

Snijd de stelen van de koriander heel fijn en snijd de blaadjes grof.

8
8
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

9
9

Voeg de tomaat, rode peper en korianderstelen toe en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op middelhoog vuur of tot de saus wat dikker wordt.

10
10
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ kippenbouillontablet

Voeg de kokosmelk en bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Leg de roodbaars en garnalen in de saus en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.

12
12
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

13
13

Voeg het limoenrasp toe aan de visstoof en garneer met de korianderblaadjes. Serveer met de rijst en limoenparten.

combinatietip:

Lekker met gegrilde maiskolven en zwarte bonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.