Goed­ge­vul­de kool­soep met peco­ri­no­brood

Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd elk stuk overlangs door de helft. Besprenkel de snijkanten met de helft van de olie en verdeel de kaas en dragon erover. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven ca. 10 min.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de Chinese kool en snijd in repen. Laat de bonen uitlekken. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kool en peen toe en bak 3 min. mee. Schep goed om. Voeg de fond, 1,5 liter water en de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom 1 broodje. Serveer met het andere broodje ernaast.

bewaartip:

Soep over? Bewaar ’m in de koelkast en neem ’m de volgende dag mee als lunch. Warm vlak voor serveren op in de magnetron. Je kunt de soep max. 2 dagen in de koelkast bewaren.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.530 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Goed­ge­vul­de kool­soep met peco­ri­no­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g Pecorino Romano
  • 1 ciabatta
  • 1½ el olijfolie
  • 1 tl dragon

Rasp de kaas. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd elk stuk overlangs door de helft. Besprenkel de snijkanten met de olie en verdeel de kaas en dragon erover.

3
3

Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven ca. 10 min.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 700 g Chinese kool
  • 740 g bruine bonen

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de Chinese kool en snijd in repen. Laat de bonen uitlekken.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

5
5
  • 1½ el olijfolie
  • 150 g peen julienne

Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kool en peen toe en bak 3 min. mee. Schep goed om.

6
6
  • 4 el gevogeltefond
  • 1½ liter water

Voeg de fond, het water en de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom 1 broodje. Serveer met het andere broodje ernaast.

bewaartip:

Soep over? Bewaar ’m in de koelkast en neem ’m de volgende dag mee als lunch. Warm vlak voor serveren op in de magnetron. Je kunt de soep max. 2 dagen in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.