Maal­tijd­kip­pen­soep

Kippensoep op de Aziatische toer: boordevol Thaise groenten, basmatirijst en linzen.

(228)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kippensoep op de Aziatische toer: boordevol Thaise groenten, basmatirijst en linzen. 4 personen
3 228

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit olie in een soeppan en bak de roerbakmix 2 min. Snijd kipfilet in blokjes. Voeg kipfilet, mix voor kip kerrie, kippenbouillon en water toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rijst en linzen (met vocht) toe en kook de soep op laag vuur 15 min. tot de rijst gaar is.
  2. Giet de helft van de soep in een maatbeker of kan en pureer met een staafmixer. Doe de gepureerde soep terug bij de soep in de pan en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de soep over kommen.

variatietip:

Strooi voor een oosters accent verse koriander over de soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.950 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 08-09

Maaltijdkippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­kip­pen­soep

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak Thaise roerbakmix

Verhit olie in een soeppan en bak de roerbakmix 2 min.

2
2
  • 380 g kipfilet
  • 1 zakje mix voor kip kerrie
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 liter kraanwater

Snijd kipfilet in blokjes. Voeg kipfilet, mix voor kip kerrie, kippenbouillon en water toe en breng al roerend aan de kook.

3
3
  • 150 g basmatirijst
  • 400 g linzen

Voeg de rijst en linzen (met vocht) toe en kook de soep op laag vuur 15 min. tot de rijst gaar is.

4
4

Giet de helft van de soep in een maatbeker of kan en pureer met een staafmixer.

5
5

Doe de gepureerde soep terug bij de soep in de pan en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de soep over kommen.

variatietip:

Strooi voor een oosters accent verse koriander over de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.