Aard­ap­pel­pu­ree met ched­dar, bloem­kool & groen­te­bal­le­tjes

Supersnel gerecht bomvol groenten, voor een dagje zonder vlees en vis.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Supersnel gerecht bomvol groenten, voor een dagje zonder vlees en vis. 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de bloemkoolroosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Halveer ondertussen de tomaten en bewaar 3 el olie uit het potje, de kappertjes worden niet gebruikt.
  2. Verhit 1 el opgevangen olie in een koekenpan en bak de groenteballetjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng de bloemkool met de tomaat en rucola.
  3. Meng de rest van de opgevangen olie, de cheddar en uitjes door de puree. Verdeel met de groenten en balletjes over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.510 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelpuree met cheddar, bloemkool & groenteballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­pu­ree met ched­dar, bloem­kool & groen­te­bal­le­tjes

1
1
  • 700 g bloemkoolroosjes

Halveer de bloemkoolroosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 285 g pomodori al forno e capperi

Halveer ondertussen de tomaten en bewaar 3 el olie uit het potje, de kappertjes worden niet gebruikt.

3
3
  • 210 g vegetarische groenteballetjes

Verhit 1 el opgevangen olie in een koekenpan en bak de groenteballetjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.

4
4
  • 900 g aardappelpuree (koelvers)
  • 40 g rucola

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng de bloemkool met de tomaat en rucola.

5
5
  • 50 g Cheddar Tophat
  • 340 ml zilveruitjes

Meng de rest van de opgevangen olie, de cheddar en uitjes door de puree. Verdeel met de groenten en balletjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.