Ge­kookt ei met krui­den­dip­je

Bijzondere snack: iedereen dipt zijn eigen eitje.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Bijzondere snack: iedereen dipt zijn eigen eitje. 4 stuks
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren 8 min. Snijd ondertussen de peterselie grof. Doe met de dragon en olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot kruidenolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Hak de pistachenoten fijn. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dip de eieren eerst in de kruidenolie en vervolgens in de noten.

bewaartip:

Bewaar de gekookte eieren ongepeld maximaal 2 dagen in de koelkast. De kruidenolie bewaar je afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast, de noten maximaal 2 dagen buiten de koelkast.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Gekookt ei met kruidendipje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­kookt ei met krui­den­dip­je

1
1
  • 4 eieren

Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren 8 min.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 10 g peterselie
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 4 el olijfolie

Snijd ondertussen de peterselie grof. Doe met de dragon en olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot kruidenolie.

3
3
  • 30 g pistachenoten

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de pistachenoten fijn.

4
4

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dip de eieren eerst in de kruidenolie en vervolgens in de noten.

bewaartip:

Bewaar de gekookte eieren ongepeld maximaal 2 dagen in de koelkast. De kruidenolie bewaar je afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast, de noten maximaal 2 dagen buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.