Vol­ko­ren­clubs­and­wich met ei, zalm en kom­kom­mer

Lunch eens luxe met deze rijkgevulde, dubbeldikke sandwich vol smaken.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Lunch eens luxe met deze rijkgevulde, dubbeldikke sandwich vol smaken. 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes.
  2. Rooster het brood. Snijd ondertussen de komkommers in de lengte in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit Meng de mosterd met de dragon. Doe samen met de avocado in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Besmeer per persoon 1 sneetje brood aan één kant met de avocadopuree. Verdeel de sla over de rest van de sneetjes en beleg er hiervan 1 snee per persoon ook nog met de komkommer en zalm. Leg op elke snee met zalm een boterham met sla. Beleg deze met de eiplakjes en breng op smaak met peper.
  4. Leg de sneetjes met de avocadopuree naar beneden erop. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd het brood voorzichtig schuin door. Serveer direct.

bewaartip:

Wil je de sandwich meenemen? Maak deze ’s ochtends en verpak strak in vershoudfolie. Neem de satéprikkers apart mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenclubsandwich met ei, zalm en komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­clubs­and­wich met ei, zalm en kom­kom­mer

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes.

2
2
  • 12 sneetjes volkorenbrood
  • 4 snoepkomkommers

Rooster het brood. Snijd ondertussen de komkommers in de lengte in plakjes.

3
3
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit

4
4
  • 2 el djionmosterd
  • 1 tl gedroogde dragon

Meng de mosterd met de dragon. Doe samen met de avocado in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 40 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 100 g gerookte zalm

Besmeer per persoon 1 sneetje brood aan één kant met de avocadopuree. Verdeel de sla over de rest van de sneetjes en beleg hiervan 1 snee per persoon ook nog met de komkommer en zalm.

6
6

Leg op elk snee met zalm een boterham met sla. Beleg deze met de eiplakjes en breng op smaak met peper.

7
7

Leg de sneetjes met avocadopuree naar beneden erop. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd het brood voorzichtig schuin door. Serveer direct.

bewaartip:

Wil je de sandwich meenemen? Maak deze ’s ochtends en verpak strak in vershoudfolie. Neem de satéprikkers apart mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.