Vol­ko­ren­bo­ter­ham met no­ten­pas­ta en ba­naan

Je eigen pasta maken? Waarom niet! Deze is ook nog heel goed voor je.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Je eigen pasta maken? Waarom niet! Deze is ook nog heel goed voor je. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de hazel- en cashewnoten met de amandelen en het zout in de kom van de keukenmachine en maal tot pasta. Afhankelijk van de kracht van de keukenmachine duurt dit 5 tot 20 min. Schraap af en toe met een spatel de noten van de rand van de kom, zodat alle noten in de pasta komen.
  2. Bestrijk elk sneetje brood met ½ el notenpasta. Pel de bananen en snijd in de lengte in plakjes. Verdeel over de sneetjes.
  3. Schep de rest van de notenpasta in een schone pot en bewaar in de koelkast.

variatietip:

Je kunt van alle noten pasta maken. In plaats van banaan als topping kun je ook aardbeien, komkommer of alle soorten cress (kiemgroente) met plakjes tomaat gebruiken.

Tip:

Heb je geen keukenmachine? Je kunt ook kant-en-klare notenpasta kopen (pot 175 g, Bio Today).

bewaartip:

Je kunt de notenpasta in een afgesloten pot ongeveer 1 maand in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 340 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenboterham met notenpasta en banaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­bo­ter­ham met no­ten­pas­ta en ba­naan

1
1
  • 95 g hazelnoten
  • 150 g cashewnoten
  • 100 g amandelen
  • ½ tl zout

Doe de hazel- en cashewnoten met de amandelen en het zout in de kom van de keukenmachine en maal tot pasta.

2
2

Afhankelijk van de kracht van de keukenmachine duurt dit 5 tot 20 min.

3
3

Schraap af en toe met een spatel de noten van de rand van de kom, zodat alle noten in de pasta komen.

4
4
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 2 bananen

Bestrijk elk sneetje brood met ½ el notenpasta. Pel de bananen en snijd in de lengte in plakjes. Verdeel over de sneetjes.

5
5

Schep de rest van de notenpasta in een schone pot en bewaar in de koelkast.

variatietip:

Je kunt van alle noten pasta maken. In plaats van banaan als topping kun je ook aardbeien, komkommer of alle soorten cress (kiemgroente) met plakjes tomaat gebruiken.

bewaartip:

Je kunt de notenpasta in een afgesloten pot ongeveer 1 maand in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.