Spe­cu­laas

Pas op! Van deze klassieker blijf je snoepen.

  • gebak
  • 10 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Pas op! Van deze klassieker blijf je snoepen. 10 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • uitsteekvormpje (Ø 7,5 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom en meng het bakpoeder, zout, de suiker en kruidenmix erdoor. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met de karnemelk door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Kneed 5 min. door. Rol tot een bal en duw plat. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Rol het deeg in drie delen op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 0.5 cm. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 20 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen.

variatietip:

Lekker met amandelschaafsel. Nadat de koekjes met het ei zijn bestreken, bestrooi je ze met het amandelschaafsel en bakt ze vervolgens af.

bewaartip:

De koekjes zijn in een afgesloten trommel 1 week houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 2 g
Tags

Speculaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas

1
1
  • 500 g bloem
  • 16 g bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 250 g donkere basterdsuiker
  • 20 g kruidenmix koek en speculaas

Zeef de bloem boven een kom en meng het bakpoeder, zout, de suiker en kruidenmix erdoor.

2
2
  • 250 g boter
  • 75 ml karnemelk

Snijd de boter in blokjes en kneed samen met de karnemelk door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Kneed 5 min. door.

3
3

Rol tot een bal en duw plat. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 160 ˚C.

5
5

Rol het deeg in drie delen op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 0.5 cm.

6
6

Steek er met het uitsteekvormpje ca. 20 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • 1 ei

Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin en knapperig.

8
8

Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen.

variatietip:

Lekker met amandelschaafsel. Nadat de koekjes met het ei zijn bestreken, bestrooi je ze met het amandelschaafsel en bakt ze vervolgens af.

bewaartip:

De koekjes zijn in een afgesloten trommel 1 week houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.