Lang­zaam ge­gaar­de lams­rack met spe­ce­rij­en­rub

No stress deze kerst, want je laat de oven al het werk doen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht No stress deze kerst, want je laat de oven al het werk doen. 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vleesthermometer
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
  4. Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
  5. Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.

combinatietip:

Ook lekker met aardappelpuree en wortel-rodekoolsla, kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot en met het aanbraden van het vlees een dag van tevoren bereiden. Doe de lamsracks in de ovenschaal, laat afkoelen en zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lang­zaam ge­gaar­de lams­rack met spe­ce­rij­en­rub

1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el curry madras
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el arachideolie
  • 2 lamsracks

Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.

3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.

4

Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt.

5

Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.

6

Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander. Lekker!

combinatietip:

Ook lekker met aardappelpuree en wortel-rodekoolsla, kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot en met het aanbraden van het vlees een dag van tevoren bereiden. Doe de lamsracks in de ovenschaal, laat afkoelen en zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.