Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

Hier worden je gasten pas echt wild van! Wat een feest deze terrine.

  • voorgerecht
  • 10 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 10 u. 30 min. wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Hier worden je gasten pas echt wild van! Wat een feest deze terrine. 10 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 2 cakevormen (30 cm)
  • ovenschaal (34 x 23 cm)
  • bakpapier
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontbeen de konijnenbouten: zoek met de punt van een scherp mes het bot en snijd het vlees daar voorzichtig van af.
  2. Snijd het konijn, de fazant en kippenlevertjes in blokjes van 1 x 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Doe de helft van het vlees met alle stukjes vel en vet met de tijm, bacon, salie, sjalotten en ras el hanout in de keukenmachine en maal fijn. Meng het gemalen vlees met de blokjes vlees in een kom en voeg de wijn en vieux toe. Dek af en laat 4 uur marineren in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed 1 cakevorm met de pancetta. Zorg dat de plakken elkaar iets overlappen, laat aan de randen wat overhangen. Bewaar wat voor de bovenkant.
  5. Meng de pistachenoten door het vleesmengsel en vul hier de cakevorm met pancetta mee. Dek de bovenkant af met de achtergehouden pancetta. Vouw de overhangende pancetta hier overheen.
  6. Dek af met een op maat geknipt stuk bakpapier en pak de cakevorm stevig in met aluminiumfolie. Leg een opgevouwen theedoek in de ovenschaal. Zet de cakevorm met de terrine erop. Doe kokend water in de schaal tot de terrine voor 2/3 onder water staat. Bak ca. 1½ uur in de oven.
  7. Neem uit de oven. Neem de vorm uit het water, verwijder de folie en het bakpapier en giet eventueel het vocht af. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Dek goed af met vershoudfolie.
  8. Zet de tweede (lege) cakevorm op de terrine. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  9. Neem de terrine 30 min. voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de terrine in plakken en serveer met de cornichons en geroosterd speltbrood.

combinatietip:

Snijd de terrine in plakken en serveer met de cornichons en geroosterd speltbrood.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.660 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Wildterrine van konijn en fazant

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

1
  • 2 konijnenbouten

Ontbeen de konijnenbouten: zoek met de punt van een scherp mes het bot en snijd het vlees daar voorzichtig van af.

2
  • 540 g wilde fazantdijen
  • 380 g kippenlevertjes
  • 3 takjes tijm

Snijd het konijn, de fazant en kippenlevertjes in blokjes van 1 x 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
  • 150 g bakbacon
  • 2 sjalotten
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 takje salie

Doe de helft van het vlees met alle stukjes vel en vet met de tijm, bacon, salie, sjalotten en ras el hanout in de keukenmachine en maal fijn.

4
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 ml vieux

Meng het gemalen vlees met de blokjes vlees in een kom en voeg de wijn en vieux toe. Dek af en laat 4 uur marineren in de koelkast.

5

Verwarm de oven voor op 140 °C.

6
  • 320 g pancetta

Bekleed 1 cakevorm met de pancetta. Zorg dat de plakken elkaar iets overlappen, laat aan de randen wat overhangen. Bewaar wat voor de bovenkant.

7
  • 95 g pistachenoten

Meng de pistachenoten door het vleesmengsel en vul hier de cakevorm met pancetta mee.

8

Dek de bovenkant af met de achtergehouden pancetta. Vouw de overhangende pancetta hier overheen.

9

Dek af met een op maat geknipt stuk bakpapier en pak de cakevorm stevig in met aluminiumfolie. Leg een opgevouwen theedoek in de ovenschaal.

10

Zet de cakevorm met de terrine erop. Doe kokend water in de schaal tot de terrine voor 2/3 onder water staat. Bak ca. 1½ uur in de oven.

11

Neem uit de oven. Neem de vorm uit het water, verwijder de folie en het bakpapier en giet eventueel het vocht af. Laat in 2 uur helemaal afkoelen.

12

Dek goed af met vershoudfolie.

13

Zet de tweede (lege) cakevorm op de terrine. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

14

Neem de terrine 30 min. voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

15
  • 180 g cornichons
  • 1 speltbrood

Snijd de terrine in plakken en serveer met de cornichons en geroosterd speltbrood.

combinatietip:

Snijd de terrine in plakken en serveer met de cornichons en geroosterd speltbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.