Drie­kleu­ren­wor­tels

Mooie groente uit de oven, een bijzonder bijgerecht.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Mooie groente uit de oven, een bijzonder bijgerecht. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schrap de wortels, verwijder het groen en halveer de wortels in de lengte.
  3. Meng de olie met de stroop, ras el hanout en het zout. Meng de wortels erdoor.
  4. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Serveer warm of lauw.

combinatietip:

Lekker bij côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Het mengen van de wortels met de marinade kun je 1 dag van te voren doen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Driekleurenwortels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drie­kleu­ren­wor­tels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g regenboogwinterpeenmix

Schrap de wortels, verwijder het groen en halveer de wortels in de lengte.

3
3
  • 1½ el hazelnootolie
  • 1½ el keukenstroop
  • 1½ tl ras el hanout
  • ½ tl zout

Meng de olie met de stroop, ras el hanout en het zout. Meng de wortels erdoor.

4
4

Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

5
5

Serveer warm of lauw.

combinatietip:

Lekker bij côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Het mengen van de wortels met de marinade kun je 1 dag van te voren doen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.