Zand­koek­jes met ha­zel­no­ten en spe­ce­rij­en

Het bekende zelf-maak-koekje met extra bite en smaak.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Het bekende zelf-maak-koekje met extra bite en smaak. 20 stuks
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • uitsteekvormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal 40 g hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 g poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.
  2. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  4. Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 1 g
Tags

Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zand­koek­jes met ha­zel­no­ten en spe­ce­rij­en

1
1
  • 40 g hazelnoten

Maal de noten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal de noten niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij.

2
2
  • 135 g bloem

Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.

3
3
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl kardemompoeder
  • 125 g zachte boter

Doe hier de fijngemalen hazelnoten, poedersuiker, vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.

4
4

Kneed met je handen tot een samenhangend deeg.

5
5

Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast.

6
6
  • 55 g hazelnoten

Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Hak de hazelnoten grof.

7
7

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik.

8
8

Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten.

9
9

Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

10
10
  • 1 el kraanwater
  • 125 g poedersuiker
  • 1 tl gemalen kaneel

Meng het water door de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt.

11
11

Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.