Ap­ple­crum­ble met ha­zel­no­ten

Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht.

  • gebak
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht. 4 personen
3 155

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • 4 kleine lage ovenschaaltjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes. Kneed in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg. Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.
  2. Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 3 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Applecrumble met hazelnoten

terug naar recept

Ap­ple­crum­ble met ha­zel­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 65 g hazelnoten
  • 150 g koude boter

Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes.

3
3
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • ½ el kraanwater

Kneed in een kom de boter met de basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

4
4
  • 720 g appelcompote

Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.

5
5

Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

6
6
  • 2 el poedersuiker

Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.