Ap­ple­crum­ble met ha­zel­no­ten

Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht.

(165)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht. 4 personen
3 165

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • 4 kleine lage ovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes. Kneed in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg. Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.
  2. Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 3 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Applecrumble met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­ple­crum­ble met ha­zel­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 65 g hazelnoten
  • 150 g koude boter

Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes.

3
3
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • ½ el kraanwater

Kneed in een kom de boter met de basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

4
4
  • 720 g appelcompote

Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.

5
5

Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

6
6
  • 2 el poedersuiker

Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.