Ap­ple­crum­ble met ha­zel­no­ten

  • gebak
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(151)waardeer
engels gebak 4 personen
3 151

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • 4 kleine lage ovenschaaltjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes. Kneed in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg. Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.
  2. Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 3 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Applecrumble met hazelnoten

terug naar recept

Ap­ple­crum­ble met ha­zel­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 65 g hazelnoten
  • 150 g koude boter

Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes.

3
3
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • ½ el kraanwater

Kneed in een kom de boter met de basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

4
4
  • 720 g appelcompote

Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.

5
5

Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

6
6
  • 2 el poedersuiker

Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.