Flat­breads met yog­hurt­dip

Labneh komt van het Libanese woord voor yoghurt: laban. Lekker fris dus, deze dip!

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Labneh komt van het Libanese woord voor yoghurt: laban. Lekker fris dus, deze dip! 6 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino.
  2. Meng voor de dip (de labneh) de yoghurt, knoflook, 1 tl zout en 2 el basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de basilicumolie.
  3. Meng 40 g ricotta met de Pecorino en maak er met natte handen 4 bolletjes van.
  4. Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, de rest van het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 bollen.
  5. Rol de bollen met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad voorzichtig uit tot ronde lappen van Ø 13 cm.
  6. Leg in het midden van elke deeglap een bolletje kaas. Vouw het deeg over de kaas heen. Keer om en rol met de deegroller voorzichtig op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van Ø 15 cm.
  7. Verhit twee koekenpannen met in elk 1 el olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 2. Serveer de broden met de labneh.

variatietip:

In plaats van speltboem kun je ook volkoren tarwemeel gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Flatbreads met yoghurtdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flat­breads met yog­hurt­dip

1
  • ½ teen knoflook
  • 40 g Pecorino Romano

Snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino.

2
  • 300 g yoghurt Griekse stijl
  • 1 tl zout
  • 2 el extra vierge olijfolie met basilicum

Meng voor de dip (de labneh) de yoghurt, knoflook, het zout en de basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal.

3
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 2 el extra vierge olijfolie met basilicum

Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de rest van de basilicumolie.

4
  • 40 g ricotta

Meng de ricotta met de Pecorino en maak er met natte handen 4 bolletjes van.

5
  • 210 g ricotta
  • 2 el kraanwater
  • 200 g speltbloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder

Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, de rest van het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 bollen.

6

Rol de bollen met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad voorzichtig uit tot ronde lappen van Ø 13 cm.

7

Leg in het midden van elke deeglap een bolletje kaas. Vouw het deeg over de kaas heen.

8
  • 2 g speltbloem

Keer om en rol met de deegroller voorzichtig op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van Ø 15 cm.

9
  • 4 el olijfolie

Verhit twee koekenpannen met in elk 1 el olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 2.

10

Serveer de broden met de labneh. Lekker!

variatietip:

In plaats van speltboem kun je ook volkoren tarwemeel gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.