Pom­poen-ko­kos­taart met pe­can­korst

Fluweelzacht en fris vanbinnen, lekker knapperig vanbuiten.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Fluweelzacht en fris vanbinnen, lekker knapperig vanbuiten. 8 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • taartvorm Ø 28 cm met losse bodem
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het gebroken lijnzaad met 21/2 el water en laat 5 min. staan. Doe de pecannoten, het boekweitmeel, de gedroogde pruimen, kokosolie, gemberpoeder, ahornsiroop en het zout in de kom van de keukenmachine.
  2. Voeg het lijnzaadmengsel toe en maal in ca. 3 min. tot zich een bal vormt. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel er gelijkmatig over en druk stevig aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Kook ondertussen de pompoenstukjes in water in 10 min. gaar. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers alle vruchten uit. Giet de pompoen af en voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer.
  4. Meng de maïzena met 4 el water. Breng de pompoenpuree op middelhoog vuur al roerend aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken totdat een pudding ontstaat. Neem de pan van het vuur. Giet de pompoenpudding in de taartbodem en laat buiten de koelkast afkoelen en opstijven. Dit duurt ca. 1 uur.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 6 g
Tags

Pompoen-kokostaart met pecankorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-ko­kos­taart met pe­can­korst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2
2
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2½ el kraanwater

Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat 5 min. staan.

3
3
  • 230 g pecannoten
  • 50 g boekweitmeel
  • 150 g gedroogde pruimen
  • 50 g kokosolie
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 2 el ahornsiroop
  • ½ tl zout

Doe ondertussen de pecannoten, het boekweitmeel, de gedroogde pruimen, kokosolie, gemberpoeder, ahornsiroop en het zout in de kom van de keukenmachine.

4
4

Voeg het lijnzaadmengsel toe en maal in ca. 3 min. tot zich een bal vormt.

5
5

Vert de taartvorm in. Verdeel het mengsel er gelijkmatig over en druk stevig aan.

6
6

Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 10 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

7
7
  • 400 g pompoenstukjes
  • 2 limoenen

Kook ondertussen de pompoenstukjes in water in 10 min. gaar. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers alle vruchten uit.

8
8
  • 160 g gezoete gecondenseerde kokosmelk

Giet de pompoen af en voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer.

9
9
  • 3 el maizena
  • 4 el kraanwater

Meng de maïzena met het water. Breng de pompoenpuree op middelhoog vuur al roerend aan de kook en voeg het maïzenamengsel toe.

10
10

Laat 2 min. al roerend zachtjes koken totdat een pudding ontstaat. Neem de pan van het vuur.

11
11

Giet de pompoenpudding in de taartbodem en laat buiten de koelkast afkoelen en opstijven. Dit duurt ca. 1 uur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.