Ont­bijt­ca­ke met no­ten en ba­naan

Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje.

  • ontbijt
  • 14 stuks
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje. 14 stuks
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm)
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom. Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.

Tip:

Je kunt ook een staafmixer gebruiken voor het beslag.

bewaartip:

Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ontbijtcake met noten en banaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­ca­ke met no­ten en ba­naan

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 100 g kokosolie
  • 100 ml ahornsiroop

Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe.

3
  • 3 cm gember
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 tl zout

Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom.

4
  • 200 g hazelnootmeel
  • 100 g havermout
  • 50 g kokoschips
  • 100 g pecannoten
  • 50 g gojibessen

Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.

5
  • 200 g dadels zonder pit

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in.

6

Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

7

Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast. Lekker!

bewaartip:

Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.