Oreo-chee­se­ca­ke

Maak goede sier met deze no-bake cheesecake uit de koelkast. Gemaakt met oreo-koekjes. We like!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Maak goede sier met deze no-bake cheesecake uit de koelkast. Gemaakt met oreo-koekjes. We like! 8 personen
3 199

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm ø 18 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag.
  2. Doe de roomkaas en yoghurt in een kom en pureer met een staafmixer. Snijd de witte chocola fijn en schep voorzichtig door het mengsel. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem. Verdeel de rest van de koekkruimels over het roomkaasmengsel en druk voorzichtig glad.
  3. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de cheesecake uit de koelkast en haal de taart uit de springvorm Schuif voorzichtig met een brede spatel de cheesecake op een bord. Leg op de bovenkant van de taart nog een bord en draai om.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags

Oreo-cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oreo-chee­se­ca­ke

1
1
  • 308 g Oreo's
  • 80 g boter

Maal de Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan.

2
2

Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm.

3
3

Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag.

4
4
  • 200 g MonChou
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 100 g witte chocolade met crisped rice

Meng in een kom de roomkaas met de yoghurt. Hak de witte chocolade fijn en schep voorzichtig door het roomkaasmengsel.

5
5

Verdeel het mengsel over de koekjesbodem. Verdeel de rest van het koekkruimelmengsel over de vulling en strijk voorzichtig glad.

6
6

Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

7
7

Neem de cheesecake uit de koelkast. Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring van de springvorm.

8
8

Leg een bord op de bovenkant van de taart en draai voorzichtig om. De mooie (gladde) onderkant van de taart ligt nu boven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.