Bie­ten­hum­mus

Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent. 4 personen
4 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.
  2. Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

combinatietip:

Lekker met (snoep)komkommers, (snoep)paprika’s en radijsjes.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bietenhummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­hum­mus

1
1
  • 1 tl karwijzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 350 g kikkererwten
  • 1 teen knoflook

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 3 el sesamolie

Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om.

4
4
  • 400 g geraspte bietjes

Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

combinatietip:

Lekker met (snoep)komkommers, (snoep)paprika’s en radijsjes.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.