Ko­ri­an­der­hum­mus

Met de anijsachtige koriander geef je de dip extra pit.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Met de anijsachtige koriander geef je de dip extra pit. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Giet de kikkererwten af, maar vang 3 el van het vocht op. Houd 1 el kikkererwten apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Houd 8 blaadjes van de koriander apart en snijd de rest grof.
  2. Doe de afgegoten kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroenrasp en -sap, de knoflook, grofgesneden koriander en 2 el sesamolie in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep in een schaal. Garneer met de achtergehouden kikkererwten en koriander en besprenkel met de rest van de olie.

bereidingstip:

Is de dip te droog? Voeg vlak voor het serveren 1 el water toe en roer goed door. Garneer dan met de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes en besprenkel met de rest van de olie.

serveertip:

Lekker met rauwkost en pita broodstengels (pak, Feestfavoriet).

bewaartip:

Je kunt deze dip 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes (het liefst aan de tak) apart.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Korianderhummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­ri­an­der­hum­mus

1
1
  • 350 g kikkererwten

Giet de kikkererwten af, maar vang 3 el van het vocht op. Houd 1 el kikkererwten apart.

2
2
  • 1 citroen
  • ½ teen knoflook (tenen knoflook)
  • 15 g koriander

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Houd 8 blaadjes van de koriander apart en snijd de rest grof.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Doe de afgegoten kikkererwten met het opgevangen vocht in de beker van de staafmixer.

4
4
  • 2 el sesamolie

Voeg het citroenrasp en -sap, de knoflook, grofgesneden koriander en 2 el sesamolie toe en pureer tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el sesamolie

Schep in een schaal. Garneer met de achtergehouden kikkererwten en koriander en besprenkel met de rest van de olie.

bereidingstip:

Is de dip te droog? Voeg vlak voor het serveren 1 el water toe en roer goed door. Garneer dan met de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes en besprenkel met de rest van de olie.

serveertip:

Lekker met rauwkost en pita broodstengels (pak, Feestfavoriet).

bewaartip:

Je kunt deze dip 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes (het liefst aan de tak) apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.