Re­gen­boog­wor­tels met aard­ap­pel en spek­lap­jes uit de oven

Geen pannen nodig voor dit kleurrijke gerecht: de oven doet het werk.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Geen pannen nodig voor dit kleurrijke gerecht: de oven doet het werk. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was ondertussen de aardappelen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de knoflook in plakjes.
  2. Leg de aardappelen, uien en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olijfolie en het venkelzaad. Leg de speklapjes er aan de zijkant bij en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de wortels in 3 gelijke stukken. Neem na ca. 10 min. de bakplaat uit de oven, voeg de wortel toe en schep om. Keer de speklapjes om. Rooster alles samen nog ca. 15 min. Neem de bakplaat uit de oven. Knip de tuinkers en strooi over de groenten.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: La Tulipe de la Garde Merlot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Regenboogwortels met aardappel en speklapjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­wor­tels met aard­ap­pel en spek­lap­jes uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg roodschillige aardappelen
  • 4 rode uien
  • 4 tenen knoflook

Was ondertussen de aardappelen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de knoflook in plakjes.

3
3
  • 4 el (olijf)olie
  • 2 el venkelzaad

Leg de aardappelen, uien en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olijfolie en het venkelzaad.

4
4
  • 500 g scharrelspeklapjes

Leg de speklapjes er aan de zijkant bij en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 600 g regenboogwortelmix

Snijd ondertussen de wortels in 3 gelijke stukken. Neem na ca. 10 min. de bakplaat uit de oven, voeg de wortel toe en schep om. Keer de speklapjes om.

6
6
  • 1 bakje tuinkers

Rooster alles samen nog ca. 15 min. Neem de bakplaat uit de oven. Knip de tuinkers en strooi over de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.