Her­ten­fi­let met krui­den­rub en ge­roos­ter­de aard­ap­pel en wor­tel

De kruidenrub geeft deze hertenfilet nóg meer smaak. Verrassend lekker en succes verzekerd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kruidenrub geeft deze hertenfilet nóg meer smaak. Verrassend lekker en succes verzekerd. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de wortelen in schuine stukken van ca. 4 cm. Leg tussen de aardappelpartjes.
  2. Bestrooi de aardappel en wortel met 1/3 van het zout en de ras el hanout. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Schep om en bak 50 min. boven in de oven. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de szechuanpeperkorrels en het korianderzaad 3 min. Doe daarna in de vijzel.
  3. Voeg de gerookte paprikapoeder en de rest van het zout toe en stamp alles fijn. Wrijf de hertenfilet rondom in met deze rub. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en braad de hertenfilet rondom bruin in 4 min. Leg vervolgens in een ovenschaal.
  4. Zet na 35 min. oventijd de bakplaat onderin en plaats de ovenschaal met de hertenfilet op een rooster bovenin de oven. Bak nog 15 min. Neem alles uit de oven. Schep de aardappel en wortel op een ruime schaal. Snijd het vlees in plakken en leg er bovenop.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­fi­let met krui­den­rub en ge­roos­ter­de aard­ap­pel en wor­tel

1
1
  • 800 g roodschillige aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 600 g regenboogwortelmix

Snijd de wortelen in schuine stukken van ca. 4 cm. Leg tussen de aardappelpartjes.

3
3
  • 1 tl zout
  • 1 el ras el hanout
  • 50 ml olijfolie

Bestrooi de aardappel en wortel met het zout en de ras el hanout. Besprenkel met de olijfolie. Schep om en bak 50 min. boven in de oven.

4
4
  • ½ el szechuanpeperkorrels
  • 1 el korianderzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de szechuanpeperkorrels en het korianderzaad 3 min. Doe daarna in de vijzel.

5
5
  • 3 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl zout
  • 800 g hertenfilet

Voeg de gerookte paprikapoeder en het zout toe en stamp alles fijn. Wrijf de hertenfilet rondom in met deze rub

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

6
6
  • 25 ml olijfolie

Verhit de olijfolie in de koekenpan en braad de hertenfilet rondom bruin in 4 min. Leg vervolgens in een ovenschaal.

7
7

Zet na 35 min. oventijd de bakplaat onderin en plaats de ovenschaal met de hertenfilet op een rooster bovenin de oven. Bak nog 15 min.

8
8

Neem alles uit de oven. Schep de aardappel en wortel op een ruime schaal. Snijd het vlees in plakken en leg er bovenop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.