Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

Met kerst extra uitpakken? Verras je gasten met duivenborstfilet met sherryjus.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met kerst extra uitpakken? Verras je gasten met duivenborstfilet met sherryjus. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot fijn. Verhit 1/3 van de de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 2 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee. Verhit ondertussen in een andere pan de fond met het water. Voeg de hete fond beetje bij beetje toe aan de risotto. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige is opgenomen. Kook de risotto in ca 20 min. gaar.
  2. Ris ondertussen de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Houd een paar blaadjes oregano achter. Snijd de rest fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Zet het vuur uit als de risotto gaar is. Voeg de fijngesneden kruiden, de Parmezaanse kaas en 1/3 van de boter toe. Doe de deksel op de pan en laat staan tot gebruik.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de duivenborstfilets 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Schenk ondertussen de sherry in de pan bij het achtergebleven bakvet. Laat 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de risotto nog een keer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Snijd de duivenfilets in plakjes en leg op elk bord een filet op de risotto. Schenk de sherryjus erover en leg de achtergehouden kruiden erop.

combinatietip:

Lekker met extra Parmezaanse kaas.

Tip:

*Dit vlees kun je voor de feestdagen online bestellen via ah.nl/meesterslager (van 26 november t/m 19 december 2016). Haal het vlees op in de winkel, bij een AH Pick Up Point of laat het thuisbezorgen op 23 of 24 december 2016.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Duivenborstfilet met kruidenrisotto en zoete sherryjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dui­ven­borst­fi­let met krui­den­ri­sot­to en zoe­te sher­ry­jus

1
1
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot fijn.

2
2
  • 25 g boter
  • 125 g risottorijst

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot 2 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee.

3
3
  • 380 ml gevogeltefond
  • 120 ml kraanwater

Verhit ondertussen in een andere pan de fond met het water.

4
4

Voeg de hete fond beetje bij beetje toe aan de risotto. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige is opgenomen. Kook de risotto in ca. 20 min. gaar.

5
5
  • 3 takjes salie
  • 4 takjes oregano
  • 50 g Parmezaanse kaas

Ris ondertussen de blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Houd een paar blaadjes oregano achter. Snijd de rest fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.

6
6
  • 25 g boter

Zet het vuur uit als de risotto gaar is. Voeg de fijngesneden kruiden, de Parmezaanse kaas en de boter toe.

7
7

Doe de deksel op de pan en laat staan tot gebruik.

8
8
  • 25 g boter
  • 4 duivenborstfilets

Verhit de boter in een koekenpan en bak de duivenborstfilets 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig.

9
9

Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

10
10
  • 75 ml sherry PX

Schenk ondertussen de sherry in de pan bij het achtergebleven bakvet. Laat 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

11
11

Roer de risotto nog een keer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden.

12
12

Snijd de duivenfilets in plakjes en leg op elk bord een filet op de risotto. Schenk de sherryjus erover en leg de achtergehouden kruiden erop.

combinatietip:

Lekker met extra Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.