Wor­telg­noc­chi met sa­lie en ci­troen­bo­ter­saus

Heerlijke gnocchivariant met zoete winterpeen. Zalig met de saus!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijke gnocchivariant met zoete winterpeen. Zalig met de saus! 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en de peen. Snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de salie fijn.
  2. Splits het ei (alleen eidooier wordt gebruikt). Rasp de kaas. Meng de bloem, ⅔ van de kaas, het citroenrasp, de salie, eidooier, het ei en het zout door de aardappelen en peen. Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukken. Rol uit tot rolletjes van 1½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm (gnocchi). Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  3. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in porties in 2 min. gaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.
  4. Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in partjes. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de gnocchi en het citroensap (1 el per 30 g boter) toe en schep om. Verwarm 1 min. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer de citroenpartjes erbij.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 622 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Wortelgnocchi met salie en citroenbotersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­telg­noc­chi met sa­lie en ci­troen­bo­ter­saus

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 250 g winterpeen

Schil de aardappelen en de peen. Snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 25 min. gaar.

2
2

Giet de aardappelen af en laat 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

3
3
  • 1 citroen
  • ½ bakje salie

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de salie fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 ei
  • 150 g Parmezaanse kaas

Splits het ei (alleen eidooier wordt gebruikt). Rasp de kaas.

5
5
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 1 tl zout

Meng de bloem, ⅔ van de kaas, het citroenrasp, de salie, eidooier, het ei en het zout door de aardappelen en peen.

6
6
  • 2 el bloem

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg.

7
7

Verdeel het deeg in stukken. Rol uit tot rolletjes van 1½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm (gnocchi).

8
8

Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.

9
9

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in porties in 2 min. gaar.

10
10

Schep met een schuimspaan uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.

11
11
  • 60 g boter

Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in partjes. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de gnocchi en het citroensap (1 el per 30 g boter) toe en schep om.

12
12

Verwarm 1 min. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer de citroenpartjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.