Knak­worst­pret

Makkelijk te maken en groot succes op de kindertafel: de kerstman die een dutje doet in zijn slaapzak.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Makkelijk te maken en groot succes op de kindertafel: de kerstman die een dutje doet in zijn slaapzak. 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • 4 cocktailprikkers
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op de helft van de plakjes een knakworst en bestrijk rondom met wat water. Snijd van de andere plakjes bladerdeeg 2 cm van de bovenkant en bedek het worstje hier grotendeels mee. Druk aan. Snijd van het overige bladerdeeg mutsjes en bedek de uiteinden van de worstjes ermee. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven.
  2. Snijd de rest van de knakworsten schuin door, zorg dat je een kort en een lang stuk hebt. Leg ze in een hoek tegen elkaar en zet vast met een cocktailprikker. Doe de geitenkaas in de spuitzak en spuit een ‘bontrandje’ op de worstlaarsjes. Garneer met een plukje dille.
  3. Maak met de punt van een scherp mesje aan weerszijden van de cocktailworstjes een inkeping en steek er een letter in uit de FunMix. Spuit met de spuitzak 2 oogjes van geitenkaas op de worstrendiertjes en duw in elk oogje een krent. Garneer bovenop met een piepklein plukje dille (rendierenhaar). Serveer de 3 soorten knakworstfiguurtjes direct. Lekker met ketchup.

bereidingstip:

Je kunt de knakworsten en cocktailworstjes die niet uit de oven komen zowel warm als koud eten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Knakworstpret

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knak­worst­pret

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 4 knakworsten

Leg op de helft van de plakjes een knakworst en bestrijk rondom met wat water.

4
4
  • 4 roomboterbladerdeeg

Snijd van de andere plakjes bladerdeeg 2 cm van de bovenkant en bedek het worstje hier grotendeels mee. Druk aan.

5
5

Snijd van het overige bladerdeeg mutsjes en bedek de uiteinden van de worstjes ermee.

6
6
  • 1 ei

Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven.

7
7
  • 4 knakworsten

Snijd de knakworsten schuin door, zorg dat je een kort en een lang stuk hebt.

8
8

Leg ze in een hoek tegen elkaar en zet vast met een cocktailprikker.

9
9
  • 100 g chavroux frais nature 45+
  • 3 takjes dille

Doe de geitenkaas in de spuitzak en spuit een ‘bontrandje’ op de worstlaarsjes. Garneer met een plukje dille.

10
10
  • 200 g FunMix
  • 12 cocktailworstjes

Maak met de punt van een scherp mesje aan weerszijden van de cocktailworstjes een inkeping en steek er een letter in uit de FunMix.

11
11
  • 1 el krenten

Spuit met de spuitzak 2 oogjes van geitenkaas op de worstrendiertjes en duw in elk oogje een krent.

12
12

Garneer bovenop met een piepklein plukje dille (rendierenhaar). Serveer de 3 soorten knakworstfiguurtjes direct. Lekker met ketchup.

bereidingstip:

Je kunt de knakworsten en cocktailworstjes die niet uit de oven komen zowel warm als koud eten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.