Pom­poen-wor­tel­soep met naan

Pompoensoep blijft een van onze favorieten in de herfst.

(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pompoensoep blijft een van onze favorieten in de herfst. 4 personen
2 182

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil van ½ sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp en -sap met de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypoeder in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig.
  2. Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de chips en het naanbrood.

combinatietip:

Lekker met rucolacress (of broccocress, een kiemgroente met een pittige smaak).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.590 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-wortelsoep met naan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-wor­tel­soep met naan

1
1
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van ½ sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit.

2
2
  • 400 g pompoenstukjes
  • 500 g worteltjes geschrapt
  • 1 liter vegetarische groentebouillon
  • 270 ml kokosmelk
  • 1 el hot currypoeder

Doe het sinaasappelrasp en -sap met de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypoeder in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook.

3
3

Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig.

4
4
  • 2 naanbroden

Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g groentechips

Serveer de soep met de chips en het naanbrood.

combinatietip:

Lekker met rucolacress (of broccocress, een kiemgroente met een pittige smaak).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.