Groe­ne cur­ry met gar­na­len

Een curry doet 't altijd goed: helemaal deze variant met garnalen.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een curry doet 't altijd goed: helemaal deze variant met garnalen. 2 personen
2 34

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de garnalen en wortelmix 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Halveer ondertussen de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
  4. Voeg de currysaus toe en laat 8 min. op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 min. de peultjes toe. Zet het vuur uit. Snijd de blaadjes koriander grof. Breng de curry op smaak met het limoensap en garneer met de koriander. Serveer met de rijst en limoenparten.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan in dunne ringetjes gesneden rode peper toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groene curry met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne cur­ry met gar­na­len

1
1
  • 150 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 250 g reuzegarnalen
  • 200 g worteltjes en doperwten

Verhit de olie in een hapjespan en bak de garnalen en wortelmix 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 limoen

Halveer ondertussen de limoen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.

4
4
  • 300 g thai green curry cooking sauce
  • 200 g peultjes

Voeg de currysaus toe en laat 8 min. op laag vuur koken. Voeg in de laatste 2 min. de peultjes toe. Zet het vuur uit.

5
5
  • 15 g koriander

Snijd de blaadjes koriander grof.

6
6

Breng de curry op smaak met het limoensap en garneer met de koriander. Serveer met de rijst en limoenparten.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan in dunne ringetjes gesneden rode peper toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.