Kou­de cur­ry-kom­kom­mer­soep

Lekker om te serveren op een warme dag: koude en pittige soep met als basis spinazie en komkommer. Scherpe start van een zomers etentje.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Lekker om te serveren op een warme dag: koude en pittige soep met als basis spinazie en komkommer. Scherpe start van een zomers etentje. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer en snijd in stukken. Pluk de blaadjes van de koriander. Schil de gember.
  2. Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in de kom van de blender. Voeg de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, coconut cream, vissaus en 250 ml water toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.
  3. Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.

combinatietip:

Lekker met Atsina Cress, ringetjes rode peper en gegrilde gamba’s.

bewaartip:

Meenemen naar een picknick? Schenk de soep in een thermoskan, dan blijft hij lekker koud.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.365 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Koude curry-komkommersoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kou­de cur­ry-kom­kom­mer­soep

1
1
  • 1 komkommer
  • 15 g koriander
  • 2 cm verse gember

Schil de komkommer en snijd in stukken. Pluk de blaadjes van de koriander. Schil de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2

Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in de kom van de blender.

3
3
  • 200 g bladspinazie
  • 2½ el Thai green curry by Jonnie Boer
  • 330 g coconut cream
  • 4 el vissaus
  • 250 ml koud water

Voeg de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, coconut cream, vissaus en water toe en pureer tot een gladde soep.

4
4
  • 3 el limoensap

Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.

5
5
  • 125 g taugé

Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.

combinatietip:

Lekker met Atsina Cress, ringetjes rode peper en gegrilde gamba’s.

bewaartip:

Meenemen naar een picknick? Schenk de soep in een thermoskan, dan blijft hij lekker koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.