Zelf­ge­maak­te aman­del­melk

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje zonder alcohol Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond! 3 personen
5 5

Ingrediënten

3 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.
  2. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.

variatietip:

Voeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Zelfgemaakte amandelmelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te aman­del­melk

1
1
  • 175 g ongebrande amandelen

Week de amandelen 8 uur in ruim water.

2
2
  • 700 ml kraanwater

Giet af, spoel goed af en doe met het water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.

3
3

Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt.

4
4

Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.

variatietip:

Voeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.