Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.
Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.
Zelfgemaakte amandelmelk
Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!
- variatietipVoeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.
Gerelateerde recepten
Zelfgemaakte amandelmelk
Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

3 personen
270 kcal
5 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.
Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.
variatietip:Voeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 3 personen)
175 g ongebrande amandelen
700 ml kraanwater
Dit heb je nodig
zeef