Zelfgemaakte amandelmelk

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

270 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 8 uur wachten

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.

  2. Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.

  • variatietipVoeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.

Zelfgemaakte amandelmelk

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig