Pe­tit­fours met kof­fie en mar­se­pein

Het is bijna zonde om deze mooie mini-gebakjes op te eten... doe toch maar!

  • gebak
  • 16 stuks
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 2 uur bereiden
    • 15 min. wachten
    • 8 min. oventijd
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Het is bijna zonde om deze mooie mini-gebakjes op te eten... doe toch maar! 16 stuks
4 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop de eieren met een mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker en het zout toe. Blijf doorkloppen tot lichtgeel eierschuim ontstaat. Dit duurt ca. 8 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.
  2. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm. Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen. Doe de pistachenoten in een kleine ovenschaal en rooster ze ca. 8 min. op 180 °C. Neem uit de oven en laat afkoelen op een bord. Hak de noten fijn.
  3. Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker er in 2 delen aan toe en klop nog 5 min. tot een luchtige botercrème. Klop de espressopoeder en kardemom erdoor. Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm. Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en bestrooi met ¼ van de gehakte pistachenoten. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar.
  4. Bestuif het werkblad en de helft van de marsepein met wat poedersuiker en rol uit tot een lap (ca. 3 mm dik). Snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit. Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer. Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm. Steek uit de rest van de marsepein bloemetjes of andere figuurtjes en versier de petitfours ermee.
video

Bis­cuit­bo­dem ma­ken

Instructievideo - 02:16 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags

Petitfours met koffie en marsepein

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­tit­fours met kof­fie en mar­se­pein

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 eieren

Klop de eieren met een mixer luchtig.

3
3
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl zout

Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker en het zout toe. Blijf doorkloppen tot lichtgeel eierschuim ontstaat. Dit duurt ca. 8 min.

Biscuitbodem maken

Instructievideo

02:16 min.

4
4
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel er voorzichtig door.

5
5

Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met behulp van een spatel uit tot een vierkant van ca. 40 x 40 cm.

6
6

Bak in ca. 8 min. goudbruin en gaar. De biscuit is gaar als het terugveert als je er voorzichtig op duwt. Neem uit de oven en laat afkoelen.

7
7
  • 95 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes

Doe de pistachenoten in een kleine ovenschaal en rooster ze ca. 8 min. op 180 °C. Neem uit de oven en laat afkoelen op een bord. Hak de noten fijn.

8
8
  • 150 g boter
  • 150 g poedersuiker

Doe de boter in een kom en klop in 5 min. luchtig. Voeg de poedersuiker er in 2 delen aan toe en klop nog 5 min. tot een luchtige botercrème.

9
9
  • 1 stick espressopoeder
  • 1 tl gemalen kardemom

Klop de espressopoeder en kardemom erdoor.

10
10

Leg de biscuit met het bakpapier naar boven op het werkblad en trek het bakpapier er voorzichtig af. Snijd er 4 vierkanten uit van 16 x 16 cm.

11
11

Bestrijk elk vierkant met ¼ van de botercrème en bestrooi met ¼ van de gehakte pistachenoten. Leg de 4 plakken zorgvuldig op elkaar.

12
12
  • 2 g poedersuiker
  • 125 g blanke marsepein

Bestuif het werkblad en de helft van de marsepein met wat poedersuiker en rol uit tot een lap (ca. 3 mm dik). Snijd er een vierkant van 16 x 16 cm uit.

13
13

Leg op de plakken biscuits met botercrème en druk voorzichtig aan. Zet 15 min. in de vriezer.

14
14

Snijd de taart met een scherp mes voorzichtig in vierkante petitfours van 4 x 4 cm.

15
15
  • 125 g blanke marsepein

Steek uit de rest van de marsepein bloemetjes of andere figuurtjes en versier de petitfours ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.